objectiu.png

octubre

El dia 1 d’octubre, 2.286.217 van votar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Aquell dia, i els posteriors, marcarien per sempre el país. La ciutat de Calella es converteix en l’eix vertebrador del documental, extrapolable a qualsevol municipi de Catalunya.

Recordarem tot el que va succeir a través de testimonis que, de forma coral, ens dibuixaran l’escenari i context en el qual es van desenvolupar els esdeveniments.

octubre logo 4_edited editado.png

Presentem un documental rigorós on totes les veus hi tenen cabuda, des dels més alts càrrecs del Govern, com el President Puigdemont, fins a afectats per les càrregues policials, passant per periodistes, bombers, mossens, senadors, eurodiputats, polítics de totes les ideologies i persones de diverses religions.

Perquè el món i les futures generacions puguin descobrir com es va viure.

l'equip

foto_de_Rafa_Gassó_Palestina_2014.jpg
Ernest Vila

Director i Productor

Andrea.png
Andrea Medina

Periodista

jordi matas.jpg
Jordi Matas

Realitzador

marc1.png
Marc Vilalta

Ajudant de Producció

WhatsApp Image 2018-08-16 at 15.26.57.jp
Héctor Jensen

Director de Fotografia

PHOTO-2019-04-04-10-05-46.jpg
Carol de Juan

Promoció

les entrevistes

valoracions

Mònica Palacín

Diputada d'ERC al Parlament de Catalunya 

“Gràcies a les dones i homes que heu fet possible que l'1 d'octubre del 2017 i els següents dies, també al Maresme, siguin dies que duraran anys."

Roger Español

Afectat per les càrregues 1-O a Barcelona

"Un dibuix realista des del punt de vista d'un poble decidit a portar els seus drets i llibertats (de vot i d'expressió) fins al final. Un document intens, que remourà a tothom que el vegi sentiments, desitjos, i sobretot ajudarà a fer memòria per no oblidar. Ni oblit ni perdó!".

Cinto Busquet

Mossèn de Calella

"Magnífic quadre general del que vàrem viure al país l'1 d'octubre des de la finestra calellenca".

Jaume Planas

Coordinador Òmnium Montnegre

"Molt bona feina d'un gran equip. M'ha agradat molt el guió. Un molt bon record per un dia que farà història".

Diego Sánchez

President PP Maresme

"Gran documental i molt professional. Tractar un tema complex i delicat sempre és difícil. Donar veu a totes les sensibilitats és un encert. Em va agradar molt. Em vaig sentir identificat".

Montserrat Candini

Alcaldessa de Calella des de l'any 2011

"Gràcies Ernest per fer de cronista de la nostra pròpia història.

Com deia el poeta 'D'un Temps, d'un País' i... d'una Ciutat que tu tan bé has reflectit en aquest documental."

Carles Mora

Alcalde d'Arenys de Munt l'any 2009, durant la primera consulta

“Ernest Vila i el seu equip han realitzat un documental molt reeixit sobre els fets escaiguts l'1-O a Calella i les poblacions del voltant. 
Trepidant, dinàmic, vital, emotiu, aquest reportatge recull fets colpidors i opinions de persones que varen patir en llurs pròpies carns la repressió de l'Estat. Una agressió  que romandrà per sempre més en la memòria de tres generacions. 
Amb aquest treball Vila i el seu equip, compromesos amb els valors humans i eficaços en la concreció tècnica del documental, ens ofereixen una obra encertada i necessària. Se'ls ha d'agrair i donar suport incondicional. Felicitats i un agraïment molt sincer i entusiasta.”

Joan Rabasseda

Alcalde d'Arenys de Munt des de l'any 2013

"Explicar el referèndum de l'1-O amb focus local i visió global és el que fa Documental Octubre. La destresa d'Ernest Vila i el seu equip en la construcció del relat converteix el documental en una peça necessària per entendre què va passar l'1 d'octubre de 2017 a molts pobles de Catalunya. Ben segur que els recursos per la producció deuen haver estat limitats i, malgrat tot, el resultat és impecable amb aquesta mirada a l'1-O des de la proximitat.

La força de la gent... quina sort en tenim! Veient el documental he recordat la Riera d'Arenys de Munt plena de gent, les urnes plenes de vots, i les emocions d'aquella jornada històrica que encara és massa propera per calibrar-ne l'impacte en la història de Catalunya. Els aplaudiments a Documental Octubre són més que merescuts!"

Agustí Alcoberro

Vicepresident de l'ANC (octubre del 2017 - març del 2018)

“Una microhistòria potent i singular, la de Calella i l'Alt Maresme, dins una macrohistòria compartida: la de tot un poble l'1 d'octubre de 2017."

Emili Argilaga

President Òmnium Baix Camp

"Element documental d'aquesta lluita compartida que va ser l'1 d'octubre".

Jan Catà

Portaveu CUP Calella

"Un document gràfic que esdevindrà testimoni històric, una obra exhaustiva, honesta i dignificadora".

col·labora

Octubre va néixer des del poble i volem que, en tot moment, es mantingui entre el poble.

 

Encara falta cobrir una part de les elevades despeses de producció, rodatge i postproducció, però estarem eternament agraïts per les aportacions dels ciutadans que han confiat en el projecte.

 

Tot el que hem aconseguit ha estat gràcies a vosaltres.

WhatsApp Image 2018-11-18 at 18.38.29.jp

La feina, però, no acaba aquí. Volem que Octubre es projecti a tot arreu on sigui possible. Estem preparant una gira a nivell català, espanyol i europeu perquè el documental esdevingui una eina de divulgació traspassant fronteres. Que els ciutadans d’altres pobles i ciutats puguin descobrir com es va preparar i viure el referèndum d’autodeterminació de Catalunya a través de la gent que es va implicar. Per fer viatjar el documental necessitem mecenes. Ens ajudes?

 

Posa’t en contacte amb nosaltres a través del formulari o enviant-nos un correu electrònic a octubredocumental@gmail.com i et direm com fer-ho.